Blogoldalunkon igyekszünk érdekes, kevésbé ismert történeteket, információkat közölni az ózonról. Fő profilunk az ózonnal való fertőtlenítés magánemberek és cégek számára, de írásainkban rendszeresen szolgálunk meglepő tényekkel erről az anyagról.

Egy kis ózontörténelem

Az emberiség számára az ózon, ha történelmi távlatokban gondolkodunk, nem túl régóra ismert fertőtlenítőszer. A 19. század óta használják, akkortól már hatékonynak bizonyult víztisztításnál, gyógyításnál, táplálék frissen tartásánál, tisztító fertőtlenítéseknél.

Azóta az ózon használata egyre szélesebb körben kezdett terjedni, mára számtalan területen alkalmazzák: egészségügyi intézetekben, rendelőkben, betegszobákban, de üzemi konyhákban, raktárakban, irodákban és természetesen otthon is. Az egész világon ismert technológiának számít: tisztítja a levegőt, szagtalanít, fertőtlenít ez az eljárás. Használata mindenhol javasolt, ahol fontos a higiénia.

Hogyan fertőtlenít az ózon?

Ez nem véletlen, egyes kutatások szerint akár háromezerszer is hatékonyabban fertőtlenít a klórnál. Ha mikroorganizmus kerül az útjába, például baktérium, vírus, penész vagy gomba, akkor megsemmisíti vagy oxidálja azt. Az oxidálódás vége egyébként az, hogy csapadékformába kerül az ásványi anyag, emiatt kiszűrhetővé válik. Az oxidálással szemben a mikroorganizmusok gyakorlatilag védtelenek. A hagyományos vegyszerekkel ellentétben nem tudnak immunitást kialakítani, így nincs esélyük az életben maradásra.

Az emberek ugyanakkor rendkívül érzékenyek az ózonra, a szervezetünk könnyen és aktívan reagál rá. A fertőtlenítésre használt ózon szagát már érzékeljük, ugyanakkor az általunk használt technikánakk nincs egészségkárosító hatása. Egy alapos szellőztetés után újból használatba lehet venni azt a helyiséget, ahol elvégeztük a fertőtlenítést.

Ha ózonos fertőtlenítésre van szüksége otthonában, vagy a munkahelyén, keressen bennünket bizalommal! Gyors és alapos munkát végzünk, hogy minél előbb biztonságban tudhassa a helyiséget, amiben tartózkodik.