Ha ön egy szálloda vezetője és számos szobával rendelkezik, akkor nap mint nap a különféle szagok és illatok eltávolításának kihívásával kell szembenéznie. Az ózonos fertőtlenítés az egyik olyan megoldás, amely mindent megold!

Hasznos tippek a szagok ellen!

Nyilvánvaló, hogy az ózonos fertőtlenítés a leggyorsabb és a leghatékonyabb módja a szobák illatának rendbe tételének. Van azonban néhány extra protokoll művelet, amelyet be kell vezetnie, mielőtt egy ózonos fertőtlenítő szolgáltatást venne igénybe, hogy területet hatékonyabban kezelhesse. Ha dohány- vagy bármilyen más füstöt kell eltávolítani: győződjön meg arról, hogy az összes ablak be van zárva és a légkondi ki van kapcsolva. A kezelt helyiség minden területén nyissa ki az ajtókat, például a fürdőszobai vagy a gardrób ajtók legyenek mindig nyitva. Húzza el félig a függönyöket és sötétellőket (ez lehetővé teszi a függönyök és a mögötte lévő falak vagy egyéb tárgyak kezelését is). Javasoljuk, hogy a matracon ne legyen lepedő vagy ágynemű, mivel ez megakadályozza az ózon áthatolását a matracon, ahol a füst részecskéi felhalmozódhatnak. A szekrények ajtajai nyitva maradhatnak, mivel a füst ezekbe is bekerül és a fa is felszívja a füstöt. Az ózongenerátor alkalmazása ezek után javasolt. A piacon kapható ózongenerátorok is megfelelők erre a célra, de mindenképpen azt javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez, aki hatékonyan és szakszerűen megoldja a problémákat.

Abban az esetben, ha állati vagy emberi hányást kell feltakarítani: A lehető leggyorsabban takarítsa fel azt nedves kendővel vagy felmosóval a padló anyagától fűggöen. Kövesse a fenti eljárást az ózon fertőtlenítés előtt és mivel a hányásban lévő baktériumok azonnal a levegőbe kerülnek, és nagyon gyorsan bejutnak a nehezen elérhető területekre is azonnal hívja a szakembert. Ha nedvesség a probléma: A nedves területet a lehető leggyorsabban ki kell szárítani, hogy minél előbb megszabaduljon a nedvességtől. Idővel a gomba- és a penész spórák nagyon gyorsan terjednek a levegőben. Ha lehetséges, nyissa ki az ablakot a spórák szét szóródása érdekében jóval az ózonos fertőtlenítés előtt. Ez csökkenti a kezelendő gomba vagy penész spórák mennyiségét. A spórák azonban a helyiség bútorzatán is megülnek, és szennyezik is azokat, beleértve az összes nehezen hozzáférhető helyet is. Az ózonos fertőtlenítés előtt közvetlen, ugyancsak a fenti eljárást kell követni, és akkor teljes mértékben megszabadulhat a nedvesség okozta problémáktól.