Nincs annál rosszabb, mint amikor megérzi a nyers hal szagát, keverve a sülthússal, penésszel, zsírral és a különböző összetevők különféle szagával. Nem valami étvágygerjesztő illatok ezek, főleg ha egy éttermi konyháról van szó.

Mit használjon a szagok eltávolítására?

Nehéz megvizsgálni a szagok forrását, ugyanis rengeteg forrása lehet egy éttermi konyhában, éppen ezért próbáljon napközben szellőztetni a szagok elfedésére. Használhat különféle illatosítókat, amelyek szintén javíthatják a konyhai személyzet energiáját és morálját. Ne feledje azonban, hogy ezek a módszerek nem feltétlenül elegendők az igazán erős szagok elfedéséhez. Az ecet savassága az alapszagok, például a zsír elnyelésére tökéletes megoldás lehet. Ha a konyhában éppen nincs senki, tegyen egy tál fehér ecetet a közepére, és hagyja bezárva az összes ajtót és ablakot. Az ecet egy éjszakán át garantáltan megteszi a hatását és felszívja a szagot. Ecet és víz keverékével is bepermetezheti azokat a területeket, ahonnan a szagok érkeznek, majd törölje le a keveréket.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az ecet csak az alapszagot hordozó molekulákat képes felszívni. A tisztítás elvégzése után meg kell semmisítenie az ecetszagot és az egyéb savas szagokat, amelyek a sajtból vagy az emberi testből is származhatnak. Ha egy adott forrás szaga nagyon erős, próbálkozzon előbb ezen források eltávolításával, például vigye ki a szemetet, vagy tisztítsa meg a fagyasztó mögötti területét. Annak biztosítása érdekében, hogy egy éttermi konyha fertőtlenítve legyen és minden szagot semlegesítsen anélkül, hogy minden lehetséges szagforráson át kellene mennie, alkalmazzon kiváló minőségű és tartós ózon fertőtlenítést, amely a szagot a legutolsó molekuláig kezeli. Gondoskodhat arról, hogy a konyha minden területe szagtalan legyen, beleértve azokat is, ahol nehéz megszabadulni a szagtól. Az ózonos fertőtlenítés garantáltan csodákra képes, meg fog lepődni, hogy mennyire gyorsan és mennyire alaposan fertőtlenít.