Sokan, akik meghallják azt a kifejezést, hogy ózonos fertőtlenítés, valamilyen veszélyes, az emberi szervezetre negatívan ható eljárásra gondolnak. Pedig ez a módszert veszélytelen, egyszerű és garantáltan hatékony. De menjünk sorban, és vegyünk öt plusz egy tényt az ózonos módszerről!

1. Erősebb a klórnál

Huszonötször hatékonyabb, mint a hipoklórossav, 2500-szor hatékonyabb a hipokloritnál és 5000-szer hatékonyabb a klóraminnál. Ebből is látszik, hogy az ózonnál jelenleg nem találunk erősebb fertőtlenítőszert, ami nincs káros hatással a használójára.

2. Rendkívül biztonságos

Hiába az elképesztő ereje, az általunk alkalmazott ózonos fertőtlenítésnek ugyanakkor nincs egészségkárosító hatása. Rendkívüli előnye még, hogy nem marad utána anyag, ami negatív hatással lenne ránk. Igen gyorsan tiszta oxigénné alakul; éppen ez az ózongenerátor működésének lényege.

3. Igen egyszerű

Bárki számára egyszerű az ózonos fertőtlenítés. Mindössze egy mobil ózongenerátorra van szükség, amit elhelyezünk az adott helyiségben. Nem szükséges kipakolni a szobát, a nagyobb bútorokat sem kell elmozdítani. Röviden összefoglalva: hagyni kell érvényesülni a hatását, miközben magától dolgozik a bekapcsolás után.

4. Nem keltek ki ellene

Mivel gáz halmazállapotú, ezért eljut az adott helyiség valamennyi pontjára. Hatékonyságát bizonyítja, hogy nemcsak takarításra, hanem a gyógyászatban is használják. Ezt nemzetközi biológiai mérések is bizonyítják, eddig semmilyen tudományos értekezés nem vonta kétségbe ezt a tényt.

5. Nincs ellensége

Mivel rendkívül erős és gáz halmazállapotú, nincs előle menekvés, az adott helyiségben minden apró repedésbe, hézagba, lyukba könnyedén bejut. Így aztán nincs ellensége, minden mikroorganizmust, valamennyi baktériumot, vírust, penészgombát elpusztít, ugyanakkor nem károsítja a bútorokat és semmilyen tárgyat.

5+1. Gazdaságos

Az ózongenerátor élettartama rendkívül hosszú, és csak egyszeri, „nagyobb” kiadást jelent, amikor megvesszük. Utána elég évente cserélni az ózonlapot a szerkezetben. (Ez átlagos használatra vonatkozik.) Gondoljunk csak bele, mennyi takarítószer, fertőtlenítő árát tudjuk így megspórolni!